CEASE Therapie, staat voor Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression.

De grondlegger van de CEASE therapie is de homeopaat: Tinus Smits (1946- 2010). Het is een zeer effectieve behandelmethode voor autistische kinderen. Maar ook kunnen aanverwante gedrags- en ontwikkelingsstoornissen zoals; ADD, ADHD, Syndroom van Asperger, PDD-NOS, concentratie stoornissen, ontstekingen, Chronische vermoeidheid, auto-immuunziekten etc. met deze methode behandeld worden, bij zowel kinderen als volwassenen. Tegenwoordig wordt ook wel i.p.v. CEASE het begrip Homeopathische Detox therapie gebruikt.

In de praktijk bleek autisme een stapeling van verschillende oorzaken te zijn, waarvan vaccinaties voor een deel de onderliggende oorzaak kan zijn. Ook andere toxische stoffen bleken een rol te kunnen spelen.

Te denken valt aan:

  • Voor de zwangerschap bij vader of moeder; ziektes zoals geslachtsziekten, pfeiffer, ziekte van lyme, depressie en hun medicijngebruik, gebruik van wiet tijdens de conceptie, vaccins.
  • Tijdens de zwangerschap; medicijngebruik, narcose, anaesthetica, infecties, weeën remmers.
  • Tijdens de bevalling; weeënopwekkers, pijnmedicatie.
  • Tijdens de eerste twee levensjaren van het kind; vaccinaties, antibiotica, hormoonzalven, narcose, inhalers (pufjes).
  • Voeding: met name voeding die bereid is in de magnetron of op inductie. Maar ook voeding die bepaalde toevoegingen bevatten zoals; E-nummers bijv: E951 aspartaam, E621 mononatriumglutamaat etc., toegevoegde suiker, transvetten. Bewerkte voeding zoals geraffineerde producten. Voeding die blootgesteld is aan; pesticiden of gewasbeschermers.
  • Milieu-invloeden; zware metalen, chemische producten, plastics etc.

In de behandeling worden stap voor stap deze oorzakelijke factoren (vaccins, reguliere medicatie, intoxicaties, ziektes, etc.) ontstoord met de homeopathisch verdunde en gepotentieërde stoffen. Dit wordt wel isopathie genoemd. Meestal worden voor het ontstoren vier verschillende potenties gebruikt, de 30K, de 200K, MK en XMK om de energie van de patiënt van de afdrukken van de toxische substanties of ziektes te ontdoen. Daarnaast worden zo nodig ook Klassiek Homeopathische middelen ingezet.

Tijdens het ontstoren wordt er gebruik gemaakt van voedingssupplementen. Dit is nodig om het herstel van allerlei lichaamsfunctie te bevorderen. Zo helpt Vitamine C als antioxidant om afvalstoffen af te voeren. Zink om zware metalen aan zich te binden, magnesium dat ontkrampend kan werken en omega -3 en 6 vetzuren om zuurstofvoorziening in alle cellen te bevorderen, probiotica bij antibiotica gebruik in het verleden, om darmflora weer op peil te brengen.

Als u een gevoel hebt, ik voel me slechter na bijv. pil, narcose, antibiotica, dan is de oorzaak heel duidelijk en kan er direct begonnen worden de oorzaak van de klachten aan te pakken. Vaak zie je echter een stapeling van verschillende factoren en zijn er meer ontstoringskuren nodig. Het resultaat is vaak een groter welbevinden dan vóór de ontstoringskuur.

Naast het gebruik van voedingssupplementen is een goede voeding van groot belang. Ik adviseer dan ook altijd biologische voeding te gebruiken. Is dit niet mogelijk vanwege de kosten, bedenk dan dat je in ieder geval voldoende groenten en fruit tot je neemt. Maar ook voeding die rijk is aan eiwitten en gezonde vetten, met name omega 3 (linolzuur) en 6 (alfa-linoleenzuur) van plantaardige oorsprong, is van groot belang voor een goede zuurstof voorziening van de cellen.

Kook puur! Dus geen kant en klaar producten.